Zakelijk vanaf januari 2023

Algemeen

Groene kaart. De kaart is aangepast. Wit-Rusland, Israël en Azerbeidzjan zijn uit het groene kaart systeem gehaald en staan doorgehaald als landen waar de groene kaart van toepassing is.

Index. Op een heel aantal polissen komen indexcijfers voor. Deze worden aangepast en is dit jaar vastgesteld op 6%.

Prolongatiekosten. Door inflatie en verhoogde kosten zijn de prolongatiekosten aangepast. De kosten zijn gewijzigd naar € 2,40.

A002/A206 - Personenauto en Bestelauto

Premiewijziging 

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd met 8,5% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 7,5%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren en/of een geclaimde schade(s) in 2022.

A002 - Rechtsbijstand

Premiewijziging

Door de kostenontwikkeling van juridische dienstverlening stijgt de schadelast. De premies van de particuliere rechtsbijstandsproducten worden aangepast. De premie wordt verhoogd met 8%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A002/A202 - Zakelijk Brand en Aansprakelijkheid

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 5,5%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden voor de brandverzekeringen voor bedrijven geactualiseerd naar de nieuwste versie.

A002/A202 - Bestelauto, Personenauto en Vrachtauto

Aanpassing polisvoorwaarden

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 5,5%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A003/A319 - Vrachtwagens + Oplegger/aanhanger

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd met gemiddeld 8,5% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 8,5%. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren danwel een geclaimde schade(s) in 2022. Indien uw vrachtwagen onderdeel is van een wagenpark kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

A210 - Vervoerdersaansprakelijkheid + Container Trailer Aansprakelijkheid

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 8,5%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur

A003 - Werkmaterieel

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd met gemiddeld 5% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 5%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

A215 - Alle producten

De algemene polisvoorwaarden voor zakelijke verzekeringen zijn geactualiseerd naar de nieuwste versie.

Premiewijziging vanaf april 2023
Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 4,8%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A215 - Landmaterieel + Bedrijfsschade

In beide producten zijn de voorwaarden geactualiseerd naar de nieuwste versie.

A215 - Aansprakelijkheid

Premiewijziging 

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie zijn wij genoodzaakt de aansprakelijkheid voor bedrijven aan te passen. De omzet, loonsom en/of herbouwwaarde wordt geïndexeerd met 2%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

A230 - Personenauto

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd met 7,5% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 7,5%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren en/of een geclaimde schade(s) in 2022.

A241 - Glas

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor VVE wordt verhoogd met 6,25%, voor MKB/Horeca met 9,5%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden voor de glasverzekeringen geactualiseerd naar de nieuwste versie.

A406/A417/A418/A226/A217 - Alle Producten

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. Bij de premie voor motorrijtuigen zal de WA-dekking wordt verhoogd met 4% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 4%. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren en/of een geclaimde schade(s) in 2022. Ook de overige producten worden verhoogd met 4%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

A406 - Brand Zakelijk

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De brand producten worden verhoogd met 4%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden voor de brandverzekeringen voor bedrijven van Zekerheid op Maat geactualiseerd naar de nieuwste versie.

V011 - Rechtsbijstand

Door de kostenontwikkeling van juridische dienstverlening stijgt de schadelast. De premies van de particuliere rechtsbijstandsproducten worden aangepast. De premie wordt verhoogd met 2,4%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

V012 - WGA Gat basis, WGA Gat Uitgebreid en WIA Excedent

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie zijn wij genoodzaakt de WGA Gat basis met 3% aan te passen, de WGA Gat Uitgebreid en de WIA Excedent met 7%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

Zakelijk vanaf april 2023

A215 - Aansprakelijkheid

Premiewijziging 

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie zijn wij genoodzaakt de aansprakelijkheid voor bedrijven aan te passen. De omzet, loonsom en/of herbouwwaarde wordt geïndexeerd met 2%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.