Particulier vanaf januari 2023

Algemeen

Groene kaart. De kaart is aangepast. Wit-Rusland, Israël en Azerbeidzjan zijn uit het groene kaart systeem gehaald en staan doorgehaald als landen waar de groene kaart van toepassing is.

Indexcijfers. Op een heel aantal polissen komen indexcijfers voor. Deze worden aangepast. De index op woonhuis gaat van 206 naar 226. De index op inboedel gaat van 156 naar 168.

A002/A206 - Personenauto en Bestelauto

Premiewijziging 

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd met 8,5% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 7,5%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren en/of een geclaimde schade(s) in 2022

A002 - Woonhuis, Inboedel en Aansprakelijkheid

Premiewijziging 

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor woonhuis en inboedel wordt verhoogd met 6%. De premie voor aansprakelijkheid wordt verhoogd met 9%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A002 - Rechtsbijstand

Premiewijziging

Door de kostenontwikkeling van juridische dienstverlening stijgt de schadelast. De premies van de particuliere rechtsbijstandsproducten worden aangepast. De premie wordt verhoogd met 8%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A002 - Doorlopende Reis en Annulering

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor doorlopende reis en annulering wordt verhoogd met 4%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden geactualiseerd naar de nieuwste versie.

A004 - Motor, Kampeerauto, Oldtimer

Premiewijziging 

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor Motor, Kampeerauto en Oldtimer wordt verhoogd met 4%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A210/A310 - Woonhuis en Inboedel en Aansprakelijkheid

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor woonhuis en inboedel wordt verhoogd met 7,5%. De premie voor aansprakelijkheid wordt verhoogd met 9%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A215 - Aansprakelijkheid

Aanpassing polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden worden aangepast naar de nieuwste versie.

A406/A417/A226/A217 - Alle producten

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. Bij de premie voor motorrijtuigen zal de WA-dekking wordt verhoogd met 4% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 4%. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren en/of een geclaimde schade(s) in 2022. Ook de overige producten worden verhoogd met 4%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

A230 - Personenauto

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd met 7,5% en de (beperkt) Casco-dekking worden verhoogd met 7,5%. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur. De aanpassing van de premie is afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren en/of een geclaimde schade(s) in 2022

A240 - Woonhuis en Inboedel

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 2,9%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur. Deze aanpassing loopt tot 01-03-2023.

A310 - Bromfiets

Premiewijziging

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor de WA-dekking wordt verhoogd. De dekking diefstal en aanrijding worden niet aangepast. Uw nieuw premie vindt u op uw factuur.

A310 - Recreatie

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie voor Motor, Kampeerauto, Caravan, Boot en Scootmobiel wordt verhoogd met 7%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

V011 - Rechtsbijstand

Door de kostenontwikkeling van juridische dienstverlening stijgt de schadelast. De premies van de particuliere rechtsbijstandsproducten worden aangepast. De premie wordt verhoogd met 4%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

Particulier vanaf januari 2023

A004 - Motor, Kampeerauto, Oldtimer

De voorwaarden voor Motor, Kampeerauto en Oldtimer zijn geactualiseerd naar de nieuwste versie.

A215 - Alle producten

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 4,8%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A310 - Motor, Kampeerauto, Caravan, Boot en Scootmobielverzekering.

Door een onverwacht extra stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie extra aan te passen. De premie wordt extra verhoogd met 2%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A240 - Woonhuis en inboedel Zevenwouden Kies & Sluit

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 17%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.

A240 - Woonhuis en inboedel Zevenwouden Maatwerk

Door een stijging van de schadelast als gevolg van onder meer inflatie en een stijging van het gemiddelde schadebedrag per claim, zijn wij genoodzaakt de premie aan te passen. De premie wordt verhoogd met 11%. Uw nieuwe premie vindt u op uw factuur.